Tort sałatkowy czyli sałatka inaczej. Idealna przekąska na imprezę i na Wielkanoc.
Składniki
- 16 kromek chleba tostowego
- PASTA I
- 2 jajka ugotowane na twardo
- pół cebuli
- garść szczypiorku
- ok 2 czubate łyżki majonezu
- sól, pieprz
- PASTA II
- 1 jajko ugotowane na twardo
- pół cebuli
- kilka pieczarek marynowanych
- ok 3 ogórki konserwowe
- ok łyżki majonezu
- sól, pieprz
- PASTA III
- kawałek startego sera żółtego
- kilka startych rzodkiewek
- pól cebuli
- ok 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz,
- oraz warzywa którymi ozdobicie tort sałatkowy
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki na pasty kroimy i łączymy ze sobą. Układamy 4 kromki chleba tostowego i pierwszą pastę. Następnie kolejne 4 kromki i pasta. Tak należy zrobić do skończenia wszystkich składników. Na końcu za pomocą noże wyrównujemy boki i tynkujemy majonezem. Zdobimy tym co mamy w lodówce.