Tort sałatkowy czyli sałatka inaczej. Idealna przekąska na imprezę i na Wielkanoc.

Składniki

  • 16 kromek chleba tostowego
  • PASTA I
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • pół cebuli
  • garść szczypiorku
  • ok 2 czubate łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • PASTA II
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • pół cebuli
  • kilka pieczarek marynowanych
  • ok 3 ogórki konserwowe
  • ok łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • PASTA III
  • kawałek startego sera żółtego
  • kilka startych rzodkiewek
  • pól cebuli
  • ok 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz,
  • oraz warzywa którymi ozdobicie tort sałatkowy

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki na pasty kroimy i łączymy ze sobą. Układamy 4 kromki chleba tostowego i pierwszą pastę. Następnie kolejne 4 kromki i pasta. Tak należy zrobić do skończenia wszystkich składników. Na końcu za pomocą noże wyrównujemy boki i tynkujemy majonezem. Zdobimy tym co mamy w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

78 + = 84