ZUPA SEROWA – GODNA POLECENIA

Składniki:

  • wywar z rosołu
  • 250 g kremowego serka topionego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, świeżo mielony pieprz, chili

Przygotowanie

W garnku roztapiamy masło, dodajemy drobno posiekaną cebulę, gdy cebula zrobiła się szklista dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy przez ok. minutę. Następnie wlewamy wywar z rosołu do garnka dajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony i gotujemy mieszając, aż serek całkowicie się rozpuścił (ok. 4 min). Na koniec doprawiamy zupę solą, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną chili. Najlepiej pasuje z makaronem z niedzielnego rosołu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

− 1 = 1