ZUPA SEROWA – GODNA POLECENIA
Składniki:
- wywar z rosołu
- 250 g kremowego serka topionego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól, świeżo mielony pieprz, chili
Przygotowanie
W garnku roztapiamy masło, dodajemy drobno posiekaną cebulę, gdy cebula zrobiła się szklista dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy przez ok. minutę. Następnie wlewamy wywar z rosołu do garnka dajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony i gotujemy mieszając, aż serek całkowicie się rozpuścił (ok. 4 min). Na koniec doprawiamy zupę solą, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną chili. Najlepiej pasuje z makaronem z niedzielnego rosołu.