Przejdź do treści
Składniki:
- 70 dag piersi z kurczaka
- 20 dag szpinaku
- 5 dag sera feta
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie;
- Szpinak myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Potem dusimy kilka chwil aż szpinak odparuje na niewielkiej ilości oleju lub maśle klarowanym może być zwykłe. Dodajemy rozkruszony ser feta, dokładnie mieszam szpinak z serem i dusimy razem chwilę,
- Pierś z kurczaka kroimy na połówki wzdłuż, każdą delikatnie rozbijamy. Lekko doprawiamy sola i pieprzem.
- Po całości rozsmarowujemy farsz szpinakowy.
- Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
- Panierujemy w jajku i bułce tartej a potem smażymy na głębokim oleju aż roladka się nam zarumieni.
S M A C Z N E G O !