Roladki drobiowe ze szpinakiem.

Składniki:

  • 70 dag piersi z kurczaka
  • 20 dag szpinaku
  • 5 dag sera feta
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie;

  • Szpinak myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Potem dusimy kilka chwil aż szpinak odparuje na niewielkiej ilości oleju lub maśle klarowanym może być zwykłe. Dodajemy rozkruszony ser feta, dokładnie mieszam szpinak z serem i dusimy razem chwilę,
  • Pierś z kurczaka kroimy na połówki wzdłuż, każdą delikatnie rozbijamy. Lekko doprawiamy sola i pieprzem.
  • Po całości rozsmarowujemy farsz szpinakowy.
  • Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
  • Panierujemy w jajku i bułce tartej a potem smażymy na głębokim oleju aż roladka się nam zarumieni.

S M A C Z N E G O !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

59 − 57 =