PIÑA COLADA – KOKTAJL ALKOHOLOWY
Słynny karaibski drink z rumem i ananasem
SKŁADNIKI
2 PORCJE
- 100 ml Malibu (biały rum kokosowy)
- 50 ml gęstego mleka kokosowego*
- 200 ml soku ananasowego
- 1 plaster świeżego ananasa + do dekoracji
- 1 szklanka lodu (kruszony, kostki)
ORAZ
- kieliszki koktajlowe
- słomki
PRZYGOTOWANIE
- Do blendera kielichowego wlać rum Malibu, mleko kokosowe oraz sok ananasowy. Dodać kawałek świeżego ananasa – sam miąższ wykrojony z 1 plastra (bez skóry i twardego środka).
- Dokładnie zmiksować, dodać pokruszony lód i ponownie zmiksować.
- Przelać do pucharków.
- Ukroić kolejny plaster ananasa i wykroić kawałki do dekoracji. Udekorować drinki i podawać ze słomkami.
WSKAZÓWKI
* lub syropu barmańskiego o smaku Pina colada