SZYSZKI Z RYŻU PREPAROWANEGO, KRÓWEK I MASŁA ORZECHOWEGO

To hit lat 80-tych :-), na pracy technice robiła te przepyszne szyszki cała klasa….

TO TAKI SMAK DZIECIŃSTWA 🙂

SKŁADNIKI

 OK. 18 SZYSZEK

  • 12 krówek
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 50 ml śmietanki 18% do zup i sosów
  • 50 g ryżu preparowanego

PRZYGOTOWANIE

  • Do rondelka włożyć krówki, masło orzechowe oraz wlać śmietankę. Podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając aż składniki się rozpuszczą i połączą w jednolitą masę.
  • Wsypać ryż preparowany i dokładnie wymieszać. Przestudzić i włożyć do lodówki na pół godziny.
  • Po schłodzeniu z powstałej masy uformować w dłoniach niewielkie kulki wielkości piłeczek do ping ponga. Przechowywać w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

− 4 = 3