Kieszonki schabowe

Składniki:

schab 1kg,pieczarek 300g,1 cebula sól ,pieprz, olej 2 łyzki,10g masła, 3 łyżki śmietany

Wykonanie:

Schab kroimy na 7 kotletów rozbijamy nacieramy pieprzem i solom, cebule kroimy w drobna kostkę oraz pieczarki. Na patelnie wlewamy olej oraz dajemy masło i wrzucamy cebulę smażymy dodajemy pieczarki i smażymy 5 minut doprawiamy pieprzem i solą  gdy lekko ostygną dodajemy śmietanę mieszamy. Na rozbity i przyprawiony kotlet nakładamy 2 niecałe łyżki farszu zwijamy do środka tworząc kieszonkę spinamy 2-ma wykałaczkami . Kieszonki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 200stopni 40minut.

Do kieszonek robimy sałatkę: pomidor 2szt,czosnek 2 ząbki, 1 ogórek świeży, orzech włoski 7szt,cebula czerwona 1/2szt,oliwa z oliwek 3 łyżki, ocet winny 1 łyżeczka, cukier szczypta.
Wykonanie: pomidora kroimy na ćwiartki ogórek kroimy na połowę i kroimy w plasterki orzechy rozdrabniamy w moździerzu czosnek przepuszczamy przez praskę , cebulę w pół plasterki ,oliwę orzechy ocet i cukier mieszamy i polewamy sałatkę.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

68 − 59 =