Przepis na ciasto z truskawkami bez pieczenia

Składniki:

Truskawki 400g,

Biszkopty 100g,

Gęsta smietana18% 330g,

1 galaretka truskawkowa,

śmietana 30% 330ml,

2 łyżki cukru pudru.

Wykonanie:

Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie w 200 ml do tężejącej galaretki wlewamy śmietanę 18%imieszamy do połączenia składników. Biszkopty moczymy delikatnie w herbacie i układamy w prostokątnej formie na wierzch układamy połówki truskawek wlewamy lekko stężałą galaretkę i wkładamy do lodówki do stężenia. Śmietanę 30% ubijamy z cukrem pudrem ma być dobrze schłodzona i wykładamy na galaretkę wierzch dekorujemy starta czekoladę wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Proponuję zrobić podwójną porcję 🙂

Życzę smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

− 4 = 1