Przepis na ciasto z truskawkami bez pieczenia
Składniki:
Truskawki 400g,
Biszkopty 100g,
Gęsta smietana18% 330g,
1 galaretka truskawkowa,
śmietana 30% 330ml,
2 łyżki cukru pudru.
Wykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie w 200 ml do tężejącej galaretki wlewamy śmietanę 18%imieszamy do połączenia składników. Biszkopty moczymy delikatnie w herbacie i układamy w prostokątnej formie na wierzch układamy połówki truskawek wlewamy lekko stężałą galaretkę i wkładamy do lodówki do stężenia. Śmietanę 30% ubijamy z cukrem pudrem ma być dobrze schłodzona i wykładamy na galaretkę wierzch dekorujemy starta czekoladę wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Proponuję zrobić podwójną porcję 🙂
Życzę smacznego