KOMPOT RABARBAROWY Z JABŁKIEM I MIĘTĄ

SKŁADNIKI

 4 PORCJE

  • 1 jabłko
  • 4 łodygi rabarbaru
  • 1 litr wody
  • 2 gałązki mięty
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka cukru lub do smaku

PRZYGOTOWANIE

  • Zagotować wodę w garnku, dodać pokrojone na kawałki jabłko i rabarbar, doprawić wanilią i cukrem, zagotować. Dodać miętę i gotować przez ok. 2 – 3 minuty, aż owoce będą miękkie, odstawić z ognia i najlepiej przestudzić w garnku.
  • Kompot przelać do dzbanka, dodać kilka kawałków ugotowanych owoców, udekorować świeżą miętą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

42 − = 35